Behandlingstider

​Mandag - torsdag

​07:00 - 19:00

​Fredag

​07:00 - 17:00

​Lørdag

​10:00 - 14:00

Tidsbestilling

​Mandag - torsdag

​08:00 - 17:00

​Fredag

​08:00 - 15:00

Tlf.: 39 68 21 24​

​Anti-stress Kundalini Yoga

Christina Jotipal

Fysioterapeut P.Ba.; Cand. scient. i human fysiologi, kiroterapeut, Cert. kundalini yogalærer​

Interesseområder: Undervisning i Kundalini Yoga anvendt som terapi.

Jeg tilbyder individuel behandling og/eller holdtræning med Anti-stress Kundalini Yoga inden for følgende symptomer og lidelser:

  • Stress (binyretræthed)
  • ​Stressrelaterede symptomer; muskel-/ledsmerter og spændinger, hovedpine, søvnforstyrrelser, manglende energi, ro og fokus
  • Stressrelaterede lidelser; tinnitus, angst, depression og forhøjet/for lavt blodtryk
  • Høj-costal vejrtrækning; overfladisk vejrtrækning der sidder højt i brystkassen

​​Beskrivelser af yogaholdene kan hentes under holdtræning.

​Forud for holdstart skal der bookes en indledende førstegangskonsultation med introduktion til de anvendte teknikker.

Der er ikke sygesikringstilskud til Kundalini Yoga.

Der er tilskud fra Sygeforsikringen danmark til Kundalini Yoga.

​Du kan læse mere om Kundalini Yoga på min hjemmeside: www.mylighthouse.dk

Priser for behandling med Kundalini Yoga:

Behandling:

​1. konsultation 30 min.  450 kr.

Normal individuel beh. 30 min.  395 kr.

Normal individuel beh. 45 min.  550 kr.

Holdtræning:

Holdtræning 75 min.  140 kr.

​​

​Kundalini Yoga anvendt som terapi er en holistisk yogaform der har til formål at skabe fysisk, mental og følelsesmæssig balance ved at afbalancere og styrke kroppens fysiologi herunder kirtelsystemet og nervesystemet

​​Kundalini Yoga stammer fra en flere tusindeårgammel indisk anvendt tradition og tager udgangspunkt i både den indiske og kinesiske tusindeårgamle forståelse af kroppens energisystemer med energibaner (meridianer) og energihjul (chakraer).

Kundalini Yoga som undervist af Yogi Bhajan er en teknologi der er baseret ud fra en oplevelsesorienteret overført videnskab. Yogi Bhajan introducerede Kundalini Yoga til Vesten (USA) i 1968 og denne yogaform er sidenhen ekspanderet ud til resten af europa. Udbredelsen af Kundalini Yoga er (endnu) relativ lille i Danmark, hvorimod den internationalt vinder større og større indpas pga. dens effektivitet. I Sverige har der siden 1990´erne blevet lavet forskning inden for de sundhedsmæssige effekter af Kundalini Yoga. Dette har ført til grundlæggelsen af Institut for Medicinsk Yoga (IMY) og MediYoga er siden 2004 blevet anvendt på mange af de større hospitaler og klinikker/lægecentre i Sverige. 

Dens effektivitet har gjort den til en af de mest etableret rehabiliteringsalternativer for langtidssygemeldte og hjertepatienter.

​Kundalini Yoga er en aktiv og dynamisk form for yoga, som består af kropsøvelser, åndedrætsøvelser, meditation og mantra (brug af lyd). Kundalini betyder vitalitet/livskraft og ved anvendelse af de forskellige teknikker øges flowet af denne livskraft i kroppen, således at kroppens funktioner og sindet afbalanceres og styrkes.

På Anti-stress holdene vil der være fokus på at aktivere Vagus nerven, der er en parasympatisk nerve, der hjælper hjertet, lungerne og fordøjelsessystemet med at slappe af. Hos stressramte ses en underaktivitet af netop det parasympatiske nervesystem. Det er i den dybe afslappende tilstand at kroppens egne regenererende og helende mekanismer bedst kan træde i kraft. Der undervises i medicinske teknikker der har til formål at reducere stress og fremme kroppens selvhelende mekanismer. Der gives også redskaber til brug i dagligdagen efter ønske og behov.

“It is your birthright to be happy, healthy and holy”

-Yogi Bhajan

✰✰✰✰✰

​Vurderet 4,6 ud af 5 anmeldelser på baggrund af 11 anmeldelser

Her bor vi

FysioDanmark Gentofte Fysioterapi

Gentoftegade 52, 2. sal

2820 Gentofte 

CVR: 15175192

KONTAKTOPLYSNINGER

Telefon: 39 68 21 24

E-mail: info@fdgentofte.dk