Low pressure fitness-LPF

Introduceres nu i Danmark

LPF er en træningsteknik til kernemuskulaturen der udgør rygmusklerne, mavemusklerne, bækkenbunden samt mellemgulvet. Teknikken forebygger skader,ved hypopressiv vejrtrækning (træning med lavt tryk). Teknikken blev udviklet i Spanien 2010 af Dr. Rial og Piti Pinsach, International Hypopressive & Physical Therapy Institute for at skabe de sundhedsmæssige fordele ved lavt tryk under træning.

Low Pressure Fitness er et træningssystem, der kombinerer den hypopressive teknik, fasciestrækning samt stræk af nervevæv. LPF blev udarbejdet som et sundt træningsalternativ fokuseret på kropsholdning og kernestabilisering, samtidig med at man undgår overdreven trykstigning. LPF-systemet er direkte rettet mod den dybe kernemuskulatur og deres samspil. For at opnå dette mål træner LPF kroppen som helhed gennem holdnings- og åndedrætsøvelser.

Denne holistiske tilgang skaber en balance mellem hvert segment af kernen og forbedrer styringen af ​​ tryk fra aktiviteter i hverdagen og under sportsudøvelse.

​​

Orientalsk inspiration:

Hypopressiv træning har sin oprindelse i yogaretningen, Uddiyana Bandha omkring 3000 år før Kristus.

Uddiyana betyder at gå op, løfte sig selv og Bandha-betyder en øget sammentrækning. Denne åndedrætsteknik ligner meget den teknik, der bruges indenfor LPF.

Efter en dyb udånding holdes vejret, og musklerne mellem ribbene udfører indåndingsbevægelse, der forårsager udvidelse af brystkassen. Det således skabte undertryk, trækker det afslappede mellemgulv op og mavemuskulaturen passivt ind.

Trykstigning af kernemuskulaturen:

Det øgede tryk, der opstår når vi bruger vores krop som ved et tungt løft, har til formål at støtte vores rygsøjle og vores organer. I den afbalancerede muskelsynergi kan kroppen klare disse trykstigninger. Dette sker reflektorisk når vi f.eks hoster eller nyser og der automatisk opstår en sammentrækning af kernemuskulaturen. Hvis denne refleks ikke fungerer, kan man opleve tyngdefornemmelse i bækkenbunden eller at maven ”buler” ud. Disse skader opstår når kroppen bliver udfordret som ved f.eks graviditet og fødsel, hårdt fysisk arbejde eller tung træning, generelle rygproblemer, ubalanceret vejrtrækningsmønster, inaktivitet og dårlig holdning.​

​​Dette kan give udfordringer i form af: brok/udposning fra lysken eller navlen, nedsynkning af underlivsorganer, rectus diastase/delte mavemuskler, inkontinens, anstrengt åndedrætsmønster, mave/tarmproblemer eller discus problemer fra ryggen.​​

​Low pressure træning

Hovedmål:

At få genetableret refleksen og få de automatiske funktioner tilbage til kernemusklerne, så kroppen selv kan klare fysiske udfordringer. Det kan vi have fordel af, når vi hoster, nyser, løfter noget tungt eller løber osv.

Delmål:

  • Forhindre alle typer brok (abdominal, vaginal, etc.)
  • Forebygge/behandle urininkontinens
  • Normalisere vejrtrækningsmønster
  • Forbedre blodcirkulationen
  • Nedsætte smerter fra underlivet
  • Stabilisere mave/tarm funktion
  • Ændre kropsholdning og tone den dybe mavemuskulatur
  • Bedre seksuel nydelse

Fakta:

Den hypopressive teknik forårsager en ”suge effekt” i maven og bækkenområdet. Et billede fra dagligdagen kunne være en stempelkaffekande. Hvis du trækker op i stemplet får du samme suge effekt/vakuum. Denne manipulation af trykket bevirker at bækkenbunden bliver ”suget” op. Dette blev observeret ved en ultralydsscanning. I denne undersøgelse blev der observeret en ændring i vinklen mellem livmoderen og vagina i forhold til hvilepositionen. Vinklen mellem urinrøret og bækkenvæggen i hvile øges 12 grader, og går fra 65 til 77 grader under LPF. Vi kan se denne ændring tydeligt i figuren af ​​en patient med nedsynkning af underliv.

​Træningen tilbydes individuelt og på hold.

Alle kan træne Low pressure fitness, dog bør folk med hjerte- og lungeproblemer ikke udføre den hypopressiv teknik, men kan deltage i holdnings- og styrketræningen.

Priser: 1. konsultation 60 min: 600 kr.

Her indgår anamnese, kropsundersøgelse og vurdering af kernemusklernes stabilitet.​

Efterfølgende behandling af 45 min: 500 kr.

Holdtræning 10 gange af en time: 1500 kr.

Der er tilskud fra sygesikringen Danmark samt din private sundhedsforsikring

​Følg mig på Instagram

​Følg mig på Facebook

Har du spørgsmål til vores behandlinger?

Vi besvarer henvendelser inden for 48 timer.
​Felter markeret med * skal udfyldes.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Gentofte fysioterapi

Kontakt vores fysioterapeuter

​​Telefon: 39 68 21 24

E-mail: info@fdgentofte.dk

Gentoftegade 52, 2. sal, 2820 Gentofte 

​Klinikken er beliggende på 2. og 3. sal ovenover Normal og over for Netto og Gentofte Apotek. Indgangen er imellem Matas og Paradis.

Behandlingstider

Mandag - torsdag: 07.00 - 19.00

Fredag: 07.00 - 17.00

Lørdag: 10.00 - 14.00

Søndag: lukket

Telefontider

Mandag - torsdag: 08.00 - 17.00

Fredag: 08.00 - 15.00

Lørdag og søndag: lukket

​Besked kan indtales på telefonsvarer.

Mails besvares alle hverdage.